אתרי אינטרנט הם כבר לא רק אוסף של תוכן. הם צריכים להיות מהירים, מגיבים וקלים לשימוש. אתר מהיר יעזור לך להשאיר את הגולשים באתר ויעזור לך מבחינת ה SEO להתקדם בתוצאות החיפוש של גוגל.
במאמר אני אתייחס בעיקר לוורדפרס בשילוב עם אלמנטור בגלל שרוב בוני האתרים ישתמשו בו. אלמנטור הוא בונה דפי וורדפרס בשיטת DRUG & DROP מה שמקל על הרבה בוני אתרים בתהליך בניית האתר. לדעתי אין בכלל ויכוח והוא הבילדר הטוב ביותר בעולם שיצא עד היום. הבעיה היא שבמקור וורדפרס גם ככה נחשבת כמערכת מאד כבדה, ואם תוסיפו את הבילדר אתם כבר בפיגור מבחינת המהירות.
אז בשלב הראשוני צריך לדאוג שהאתר שלך טוב מספיק כדי לראות אור!
אז אחרי שביאסתי אותכם בשניה וחצי תנו לי גם להרגיע. דווקא בגלל שמדובר על וורדפרס, זה נותן לנו את החופש להתקין תוספים שיעזרו לנו לשפר את המהירות כדי לקבל תוצאות מהירות שיקפיצו לנו את האתר.
חשוב מאוד שיהיה אתר מהיר כי היום הגולשים מתייאשים מהר – ואם אתם רוצים לקדם את האתר בגוגל, אז גם הוא אוהב אתרים מהירים!
5 סיבות נפוצות לכך שאתרי וורדפרס איטיים ואיך לתקן מהירות איטית באתר וורדפרס
זמן טעינה איטי של אתרי וורדפרס עשוי להיגרם ממגוון סיבות. להלן חמש סיבות נפוצות לזמן טעינת אתר וורדפרס:
1. ל-MySQL יש יותר מדי שאילתות
2. מסד הנתונים גדול ומסורבל
3. יותר מדי תוספים מותקנים
4. יותר מדי ווידג’טים נוספו לסרגל הצד
5. השרת אינו מותאם
ועכשיו אחרי שדיברנו סינית נסביר בעברית:
לעתים קרובות, הפתרון לאתר וורדפרס שנטען לאט הוא פשוט למחוק כמה תוספים ווידג’טים כדי לפנות קצת מקום ולהחליף לשרת אחסון מהיר לדוגמא CloudFlare.
בעיה מס’ 1 – טעינת יותר מדי CSS ו-JavaScript בדף
הסיבה מדוע טעינת CSS לפני JavaScript היא רעיון טוב היא כי הדפדפן קורא תחילה CSS ולאחר מכן מפרש את ה-HTML. המשמעות היא שכאשר הדפדפן יסיים לקרוא CSS, יהיה לו מושג טוב יותר כיצד לעבד את הדף.
חלק מהדפדפנים יטענו גם גיליונות סגנונות חיצוניים במקביל לגיליון הסגנונות הראשי, כך שאין צורך לדאוג לחסימת רינדור על ידי טעינתם לאחר JavaScript.
טעינת יותר מדי CSS ו-JavaScript בדף עלולה לגרום למהירויות אתר איטיות ויכולה גם להוביל לבעיות אחרות כמו אי-יכולת לגלול למטה בדפים מסוימים. כלי בדיקת מהירות דפי אינטרנט זמינים באינטרנט בחינם, המקלים על כל אחד לבדוק את מהירות דף האינטרנט שלו.
בעיה מס’ 2 – חסימת משאבי Javascript עבור מנוע הדפדפן של המכשיר
בעיה זו נובעת ממנוע הדפדפן של המכשיר. מנוע הדפדפן הוא תוכנה הממירה HTML ו-CSS לתמונות להצגה על מסך.
הפתרון לבעיה זו הוא להשתמש בשירות פונטים מקוון באינטרנט כמו Typekit, Fonts.com או Google Fonts.
בעיה מס’ 3 – תמונות חופפות בעמוד
תמונות חשובות לעיצוב ולחוויית המשתמש של אתר אינטרנט. חשוב לוודא שהתמונות אינן גדולות מדי או קטנות מדי כדי שהן לא חופפות בעמוד.
ישנם תוספים רבים ושונים לוורדפרס שיכולים לעזור באופטימיזציה של תמונות. חלק מהתוספים הללו כוללים WP-Smush, Image Optimizer ו-Imagify.
סיכום:
הדרך הכי טובה להעלות מהירות של אתר וודרדפרס הים:
- לרכוש תוסף וורדפרס בשם WP-ROCKET ולהגדיר אותו בצורה נכונה שמצד אחד תשאיר את האתר בנראות שלו ותקטין את כל קבצי הCSS וג’אווה סקריפט של האתר. (חשוב לבדוק שכל פעם שמשנים הגדרה האתר לא משתנה!)
- להעביר את האתר לשרת מהיר
- לכווץ את כל התמונות באתר שיהיו בסוג של JPG או PNG ולהמיר אותם לWEBP
- לדחות את טעינת הפיקסלים, טג מנג’ר, אנליטיקס או כל קוד שלא חייב לעלות עם האתר מבחינה עיצובית.
- כל התמונות שלא בחלק העליון של האתר – לסמן בLAZY LOAD.
- סגירת כל התוספים שלא בשימוש או שאפשר לוותר עליהם.
כמובן שזה לא הכל ותמיד יש איפה לשפר עוד את מהירות הטעינה של האתר, אבל כל זה ככה על רגל אחת ולרוב זה גם יספיק. אם זה עדיין לא הספיק וצריך לשפר עוד, תמיד אפשר לפנות לאיש מקצוע, וחשוב לבחור אחד טוב שלא יחריב לך את האתר!