איך להחריג את הIP שלך מגוגל אנליטיקס

שתף את המאמר:

תוכן עניינים

הרבה פעמים אנחנו נכנסים לגוגל אנליטיקס כדי לבדוק תנועה של גולשים.איפה הם מסתובבים באתר שלנו, מה הם רוצים בדיוק ומה מעניין אותם.

אבל אם לא סידרנו אותו כמו שצריך, הרבה פעמים אנחנו נקבל מידע שהוא קצת שגוי בגלל שגוגל אנליטיקס ייקח את כל המידע שקיבל, ופשוט יציג אותו, לא משנה אם רלוונטי לנו או לא…

 

כאן אנחנו נתמקד ב”איך להוציא את ה IP שלך מהנתונים של גוגל אנליטיקס”, כי כשיש לך אתר וורדפרס או אתר ששלחת למפתח, מן הסתם שיהיו כניסות לאתר שלא תרצה לנתח, כי זה לא ייתן לך כלום ורק ייסבך את הנתונים.

 

אז אם תהליך השיווק באינטרנט של העסק שלך זה עליך- תקרא את זה, ואם לא, תקרא את זה בכל זאת, תמיד טוב לדעת איך לדבר עם המשווק ולשאול את השאלות הנכונות.

 

1. בירור ה IP שלך

 

איי פי של המחשב שלך זה כמו תעודת זהות. ובשביל שנחריג את עצמנו מהנתונים, נצטרך לגרום לאנליטיקס מה לא להכניס לניתוח.

 

נכנסים לגוגל, רושמים “מה האיי פי שלי” או “whats my ip”, מקבלים את התשובה ומעתיקים אותה.

 

2. נכנסים לגוגל אנליטיקס

הולכים לגוגל אנליטיקס ונכנסים להגדרות אדמין בצד שמאל למטה (או ימין)

גוגל אנליטיקס הגדרות

3. העתקת כתובת הIP למערכת

ברמת החשבון, נכנסים לפילטרים, נפתחת לנו חלונית חדשה ואנחנו בוחרים על הוספת פילטר. רושמים את שם הפילטר (חשוב מאוד לרשום שם שישרת אותנו בעתיד ולפרט עליו כדי שעוד חודש או שנתיים לא נשכח על איזה פילטר מדובר במקרה ונרצה לשחרר אותו)

ב filter type נבחר “exclude”, בעמודה ליד נבחר “traffic by ip” שישווה את האיי פי לפי הכתובת המדוייקת, ומדביקים את כתובת הIP שהעתקנו מגוגל.

נבחר את העמודים הרלוונטיים שבהם נרצה לחסום את ניתוח הנתונים שמגיעים מאיתנו (אני חוסם את כולם).

זהו!

חסמתם את כתובת המשתמש שלכם מאנליטיקס ועכשיו הוא לא ינתח את הפעולות שלכם בעריכה ועיצוב האתר, אלא רק מה שרלוונטי!

 

טיפ חשוב! רוב האשים שנכנסים לאנליטיקס עושים זאת בצורה שטחית מאוד, בודקים כמה אנשים נכנסו לאתר שלהם, אומרים בראש איזה יופי או איזה באסה ויוצאים בלי להסיק מסקנות או לדעת להשתמש בנתונים החשובים.

לכן פילטרים זה הדבר הכי חשוב שאנליטיקס יכולים להציע לנו, וחשוב מאוד ללמוד את המערכת הזאת עד הסוף!

עוד דברים שיעניינו אותך לחקור בנושא:

נטישת עגלה באיקומרס – האם זה טוב, רע או לא נורא?

תופעת נטישת העגלה באיקומרס וחנויות וירטואליות, שהיא תופעה שכיחה שבה לקוחות פוטנציאליים מוסיפים פריטים לעגלת הקניות המקוונת שלהם אך עוזבים לפני ביצוע רכישה. אנו מתעמקים בהשלכות של נטישת עגלה, בין אם היא עשויה להיות מועילה, מזיקה, או נושא שמדאיג מעט את עסקי המסחר האלקטרוני.

קרא עוד »
הירשמו עכשיו

לאחר ההרשמה תקבלו למייל ישירות את שם המשתמש והסיסמא למערכת סקולר כדי להתחיל לצפות וליישם את השיעורים כבר עכשיו על העסק שלכם.

דילוג לתוכן