זה לא סוד שכל עסק היום צריך אתר. בין אם מדובר באתר תדמית, דף קצר להשארת פרטים או חנות לרכישת מוצרים באינטרנט. אם בעבר היינו צריכים לדעת קוד כדי לבנות אתרים מסוג כזה, היינו צריכים לשלם כמה מאות אלפי שקלים על אתר. היום ישנם כלים שיכולים לעזור לך לבנות אתרים גם ללא ידע בקוד או בפיתוח. . כלי האתר שבהם אתה עשוי להשתמש כוללים WordPress, SquareSpace, Visual Composer ועוד. כל הכלים הללו בנויים כדי להקל על אנשים מחוץ לעסק ליצור תוכן לאתר שלהם מבלי לדעת כיצד לקודד.
הכלי הכי טוב נכון לשנת 2022 הוא וורדפרס, ואין סיכוי שהדבר הזה ישתנה בעתיד. בכל קורס של פיתוח אתרים, תוכלו למצוא גם מודול של בניית אתרים בוורדפרס מפני שזאת דרך מהירה יותר גם למפתחים שמכבדים את עצמם, וזה מהווה מעל 50% מהאתרים ברשת.
מה זה וורד פרס (WordPress) ומאיפה מגיע השם הזה
וורד פרס היא כלי חינמי וקוד פתוח לבלוגים ומערכת ניהול תוכן. זוהי אחת הפלטפורמות הפופולריות ביותר לבניית אתר או בלוג מאפס. השם וורדפרס נלקח משם הדומיין של הבלוג האישי של המייסד, שיצר ב-2002. הייתה כמות ניכרת של ביקורת על הפלטפורמה ככל שהיא גדלה, כאשר מבקרים אמרו שצוות הפיתוח אינו פתוח לביקורת. קרן וורדפרס אמרה בפוסט בבלוג משנת 2013 שהמטרה שלהם היא להצמיח את פרויקט וורדפרס ב"חופש, פתיחות ושקיפות", אך הודתה ש"יש אנשים שעדיין עשויים להרגיש מאוימים מרמת הפתיחות הזו מסיבות.
בנית אתר וורדפרס
כדי לבנות אתר בוורדפרס צריך לבצע כמה דברים:
רכישת אחסון ודומיין (כתובת אתר)
- לעתים קרובות קשה למצוא דומיין עם שם טוב שעדיין זמין. עם זאת, אתה יכול לוודא שאתה הראשון לרכוש את הדומיין הרצוי על ידי רישום שלו ברגע שאתה חושב עליו. אתה יכול לשבת על כתובת האתר ולקנות אותה מאוחר יותר כשיהיה לך זמן, או אפילו לרכוש כתובת אתר שכבר נלקחה אך עדיין לא בשימוש.
התקנת מערכת וורדפרס על האחסון:
ישנם הרבה סוגים של חבילות אחסון. המומלץ ביותר על רוב האוכלוסייה היא הוסטינגר שמציעה חבילות של מספר אתרים וחיבור כתובת בצורה קלה עם אופציה להתקנת מערכת וורדפרס עם ווקומרס (תוסף להפיכת האתר לחנות דיגיטלית) ודומיין חינמי.
אפשר גם לבנות אתר בוורדפרס גם בלי לרכוש אחסון, אבל ברגע שאין אחסון לאתר, אין דרך להגיע אליו כי זה אומר שהקבצים של האתר יהיו במחשב האישי שלכם ולא יהיו ניתנים לצפייה במחשב אחר.
קורס בניית אתרים בניית אתרים זה לא דבר קל, אבל צריך להבין את העיקרון ומשם הכל הופך להיות זורם יותר. הדברים שחשוב ללמוד כשלומדים בניית אתרים העוקבים: -HTML, CSS ו-JavaScript. -מסגרות אינטרנט – סקריפטים בצד השרת -ארכיטקטורת אינטרנט -עיצוב אתרים רספונסיבי- או בקיצור, לומדים לבנות את השלד של האתר, לאפיין אותו כמו שצריך, לקבוע לו מטרות ולהביא חוויית לקוח לא פחות ממדהימה!
בקורס החינמי שבניתי לך אני מלמד מספר דברים:
הכנות לבניית אתר
רכישת דומיין ואחסון, התקנת תעודת אבטחה, הורדת תבניות עיצוב והתקנת תוספים. בסופו של דבר, WordPress היא מערכת שכל יום נוספים לה אלפי פיצ’רים ממפתחים בכל רחבי העולם שגורמים לה להיות מפלצת לבניית אתרים מכל הסוגים.
לימוד עיצוב אתרים
עיצוב אתרים עוסק הרבה בהפקת הממשק בצורה הטובה ביותר. בין אם אתה מעצב למחשב שולחני, טאבלט או מכשיר נייד, חשוב להבין כיצד המשתמשים יתקשרו עם האתר שלך. ישנם כלים רבים שיעזרו לכם לעצב ולהטמיע את האתר שלכם, לכן מומלץ להתנסות עם כמה מהם ולראות מה הכי מתאים לכם.
בקורס לא נלמד על צבעים או על פונטים, אלא על איך להוריד תבנית מוכנה ולהתקין אותה על האתר שלנו ואז לערוך אותה בהתאם.
קורס אלמנטור
אם דיברנו קודם על תוספים באתר, אז התוסף הכי טוב שקיים היום בוורדפרס למי שלא רוצה להשתמש בפיתוח או בכתיבת קוד הוא אלמנטור (תוסף שנבנה על ידי חברה ישראלית!) אני משתמש בתוסף הזה בעצמי כדי לבנות אתרים. תפקיד התוסף הוא כדי להוסיף את הרכיבים והשכבות הדרושים לעמוד שלך בצורה אסתטית. אתה יכול לשנות את הפריסה של הבלוג שלך על ידי שינוי גודל הרשת ומספר העמודות שנמצאות בדף שלך. אתה יכול גם להוסיף סוגים שונים של תוכן לשכבות שונות כגון תמונות, טקסט וסרטונים. החלק הטוב ביותר בתוסף הזה הוא שיש הרבה אנשים שיצרו עבורו ערכות נושא וייצרו אותן בדרך שלהם. אני ממליץ שאם אתה חושב לפתוח בלוג או ליצור אתר אינטרנט, אז אני אשתמש בתוסף הזה כדי להתחיל.
הקורס הוא קורס חינם וכבונוס אני מכניס בו גם אלמנט של קידום אתרים בגוגל!
בניית אתרים עם מערכת וורדפרס או בלי, לא ייתנו את האפקט שלשמו בניתם את האתר אם האתר יהיה עמוד 3 בגוגל, ולכן צריך להבין גם את תחום ה SEO כדי לקדם את האתר, ובשביל זה גם נקדיש שיעור לתוסף בשם YOAST SEO שמכוון אותנו מה צריך להוסיף למאמרים ולבלוגים שבתוך האתר שלנו בהתאם למילות המפתח.